<< Feb 2009 >>
MaDiWoDoVrZaZo
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

vrijdag 27 februari 2009 | 20:30

locatie: OFFoff

verwante programmas

OFFoff cross-over

muzikanten: Giovani Barcella (drum), Lander Gyselinck (drum), Dimitri Simoen (drum)
cinematics: Diederick Nuyttens

Een solo-muzikant improviseert ongehinderd door melodie bij een experimentele film die hij voor de eerste keer ziet: muziek en beeldtaal worden volledig los van elkaar opgeroepen om ze dan te laten interageren. Gedurende twee jaar reeds bouwt OFFoff aan een eigen artistiek patrimonium door dit uitdagend vormprincipe consequent te verkennen: in de eerste plaats met het verkennen van verschillende muzikale tradities en culturen, maar ook door het principe van solo-improvisatie bij het onverwachte experimentele beeld uit te breiden naar dans en woord-performance. Het doel is niet gewoon de explosie van het zilveren scherm, maar vooral het tastbaar maken van de kleine laagjes van het beeld. 

Concept: Dany Deprez

De Italiaanse jazz-drummer Giovanni Barcella volgde les aan l’Accademia Jazz in Bergamo en in het centrum CDPM bij G. Prina. In België staat hij bekend als een energiek drummer die zich beweegt binnen verschillende domeinen van de muzikale expressie, van mainstream tot improvisatie. Als medeoprichter van het kwartet Moker, is hij ondertussen een vaste waarde geworden in het internationaal jazzcircuit. Dimitri Simoen is net als Giovanni Barcella lid van Chopstick Records, vzw, een onafhankelijk label dat zich richt op jazz en geïmproviseerde muziek. Hij is ondermeer actief in Barkin\', een groep die jazz en funk terug in de straat willen brengen. Lander Ghyselinck speelt jazz in verscheidene ensembles (Pieter Claus Trio, Pieter Claus Kwartet, Jasper Huysentruyttrio en LABtrio) en experimenteel in Strong & Wrong en BanDADAganda. Hij studeerde aan het Gentse Conservatorium en zet zijn studies verder aan het Conservatorium van Brussel bij o.m. Stephane Galland, Kris Defoort en Diederik Wissels.

Diederick Nuyttens studeerde schilderkunst aan Sint-Lucas Beeldende Kunst in Gent. Naast zijn parcours in de schilderkunst, ontwikkelt hij leesbare raakvlakken binnen de filmtaal. De decalage die plaatsgrijpt in zijn beelden levert telkens een interessant spanningsveld op. Zijn videowerk draagt een duidelijke muzikale signatuur.