<< Nov 2018 >>
MaDiWoDoVrZaZo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

donderdag 08 november 2018 | 20:00 voorstelling

locatie: OFFoff

verwante programmas

Atelier OFFoff

In 'Under Construction' onderzoeken choreografe Lieselot Vanderroost en contrabassist Innerwoud de definitie van een persoonlijkheid die permanent in ontwikkeling lijkt te zijn. Wanneer is een iets of iemand voltooid en stopt het zoeken naar een volmaakter bestaan? Of is de zoektocht naar verbetering net de essentie van ons korte verblijf hier?

Under Construction
Choreaografie: Lieselot Vanderroost
Muziek: Innerwoud

De voorbije tien jaar transformeert een rist aan fysieke problemen het leven van Vanderroost in een onvoorspelbaar hindernissenparcours. Dans speelt hierbij de essentiële rol als bemiddelaar tussen een hardleers lichaam en mentale wilskracht. Met beide voeten in het heden, toch hoopvol op wat de toekomst brengt, is de schaduw van frustratie en het botsen op fysieke grenzen nooit veraf.

'Under Construction' werd gecreëerd in het kader van de beeldende expositie 'Occupation artistique d'un fort' in Namen met deelnemend kunstenaar Renato Nicolodi. Voornoemde locatie en kunstenaar treden op als inspiratiebronnen voor deze versmelting van muziek en dans. Het bij momenten grauwe architecturale aspect dat in ieder ander licht een nieuwe gedaante aanneemt wordt weerspiegeld in de contrastrijke, doch melancholische klanken eigen aan Innerwoud. Het repetitieve karakter van groteske monumentale architectuur wordt verder vertolkt door zowel beweging als geluid in een intieme voorstelling.

Biografie Lieselot Vanderroost

Lieselot Vanderroost (°1990) is sinds haar jeugd een gepassioneerd danser. Door het volgen van verscheidene praktische en theoretische studies binnen de beeldende kunsten, breidde ze haar pallet aan expressionistische vaardigheden uit. De laatste jaren keerde ze echter terug naar haar roots: ze volgde intense danslessen en -workshops (o.a. Inaki Aspillaga, Narendra Patil, Hiroshi Wakamatsu, Nicole Kohler, TALK, e.d.) en is sinds 2016 hedendaagse dans- en bewegingsdocent. Ze choreografeerde stukken als 'Ctrl+Alt+Esc' (Lichtfestival Gent, 2018), 'I am the Enemy you killed, my friend' (Concertgebouw Brugge, 2017), 'MedeaMaterial' (Matterhorn en AB, 2016-2017) en 'Grashelm' (KAAP, 2016). In deze voorstellingen onderzoekt Vanderroost vooral de kleinheid en brute kwetsbaarheid van de mens en het opzoeken van diens grenzen in al zijn facetten.

Biografie Innerwoud

Innerwoud (°1991) is het soloproject van contrabassist Pieter-Jan Van Assche, ontstaan in 2014 te Gent, BE. Zijn muziek wordt vaak omschreven als een mix tussen ambient, drone en neoklassiek. Muzikale lagen worden live op elkaar gebouwd en versmelten met de verschillende geluiden die de contrabas produceert. Het resultaat is een melancholische reis. In december 2018 brengt Innerwoud een tweede album uit, tevens op het Gentse label Consouling Sounds (ook: The Black Heart Rebellion, CHVE, Amenra, Inwolves...).