<< Apr 2013 >>
MaDiWoDoVrZaZo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

dinsdag 02 - vrijdag 05 april 2013 | 13:30 workshop

locatie: OFFoff

verwante programmas

experimental kids

Tijdens de eerste week van de paasvakantie toveren we onze ruimte in Art Cinema OFFoff opnieuw om tot een creatief laboratorium waar we zullen experimenteren met film.
Vier namiddagen lang wordt samen met twee beeldende kunstenaars Diederick Nuyttens en Kristof Lemmens, getekend, geacteerd, zullen we installaties bouwen, met licht spelen, geluid ontdekken ... en dat allemaal rond het thema van "de navertelling". Want hoe kunnen we een verhaal met klank en beeld navertellen? Kan dat op verschillende manieren? Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek wat jij allemaal in een film terugvindt!

Deze week vormt het sluitstuk van een groter project rond de film Lightcatcher van Dany Deprez. Eerst was er de film. Daarna creëerden enkele enthousiaste kinderen en jongeren onder leiding van cellist Lode Vercampt de soundtrack. Ditmaal zullen we met de twee beeldende kunstenaars iets maken wat we daarna als een soort voorwoord op de film zullen brengen.
   Het wordt dus spelen met beeld en geluid. Je zal leren beeld te vervormen, hervormen en omvormen. Beelden te interpreteren en manipuleren. We werken weinig met computer, maar vooral met spiegels, lenzen, filters, diafragma's, potlood en pen, ons eigen lichaam ... en telkens zoeken we naar de geluiden die ermee gepaard kunnen gaan. Wat gebeurt er wanneer we het geluid van het ene object bij het andere plaatsen? En wat gebeurt er wanneer we ook deze geluiden vervormen? Kortom, het wordt al spelend onderzoeken en creëren!
   En op het einde mag iedereen komen kijken naar wat we ervan gemaakt hebben!
Neem hier alvast een kijkje ... en laat je inspireren!


Praktisch

Wie? Iedereen van 9 tot 15 jaar. Op basis van je interesses zullen we je de eerste dag in twee groepen verdelen.
Wanneer?
Tijdens de paasvakantie van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 april. Telkens van 13.30 tot 17.30 uur.
Waar? Art Cinema OFFoff in Begijnhof Ter Hoye, Lange Violettestraat 237, 9000 Gent.
Inschrijven kan door te mailen naar kidsoffoff@gmail.com met vermelding van je naam en je leeftijd en door het volledige bedrag (75 euro per deelnemer) over te schrijven op het rekeningnummer van OFFoff 001-4622709-56 met vermelding ‘EK Vertellen' en je naam.
Er kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen. Snel zijn is dus de boodschap!
Vergeet niet: men is pas ingeschreven wanneer het volledige bedrag is betaald.
Vragen? Contacteer Saraï Cachet via kidsoffoff@gmail.com.


Diederick Nuyttens
is schilder. Zijn werk is gekenmerkt door een bijzondere interesse voor licht. Hij is een van de eerste trouwe bezoekers die OFFoff kent.

Kristof Lemmens behaalde in 2012 zijn master aan Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent. Hij heeft heel wat ervaring met audio en performance.

Dany Deprez is beeldend kunstenaar en filmmaker van o.a. de jeugdfilms De Bal (1997) en Science Fiction (2004). Naast zijn klassieke speelfilms, realiseerde hij meerdere experimentele films waarin hij het verhalen onderzoekt. Het concept van "de navertelling" is dan ook een plastische gedachte die Deprez al geruime tijd op zijn pallet als beeldend kunstenaar en cineast vermengd met verschillende dragers.