<< Oct 2012 >>
MaDiWoDoVrZaZo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

donderdag 25 oktober 2012 | 20:30 voorstelling

locatie: OFFoff

verwante programmas

De anatomie van de performance

Ratzinger muzikale performance

Matthieu Ronsse zang en synthesizer
Jef Cuypers gitaar
Elko Blijweert gitaar
Sjoerd Bruil theremin en gitaar
Mauro Pawlowski gitaar
Jeroen Stevens drum

Ratzinger is de band van frontman Matthieu Ronsse. Ronsse is vooral bekend om zijn presentaties en installaties met schilderwerk. In OFFoff brengt de toonaangevende en veelzijdige kunstenaar echter een muzikale performance, waarvoor hij bij verschillende muziekstijlen te leen gaat. Over zijn muzikale kant zegt hij: "Ik ben vaak onverschillig tot men mij aan muziek laat deelnemen. Dan telt elke seconde." En dat zal ongetwijfeld weer blijken in het anarchistische en energetische spel van Ratzinger.
Ronsse schaarde rond zich Jef Cuypers, Elko Blijweert, Sjoerd Bruil, Mauro Pawlowski en Jeroen Stevens. Zelf staat hij vooraan in de vuurlinie en declameert hij teksten en klanken. Hij krijgt carte blanche voor de performance die hij zal brengen in OFFoff; je mag je echter verwachten aan onder meer explosieve drums en verscheurende gitaarriffs!

Matthieu Ronsse (°1981, Kortrijk) woont en werkt in Mullem. Ronsse studeerde Schilderkunst aan Sint-Lucas Beeldende Kunst in Gent. Meteen na zijn studies werd hij opgemerkt tijdens Coming People in het S.M.A.K. (2003); dat werd het startschot voor een internationale carrière, als schilder, maar ook als cross-overkunstenaar. In zijn eclectische praktijk mengt hij elementen uit verschillende stijlen, periodes en disciplines, die hij in een merkwaardige balans weet te smeden tot een samenhangend oeuvre met een herkenbaar idioom.
Zijn werk werd, behalve in België, getoond op vele plaatsen in Europa, Amerika en tot in China: Berlijn, Parijs, New York, Miami, Basel, Londen, Milaan ...

trefwoorden

jaren 2010