<< Dec 0000 >>
MaDiWoDoVrZaZo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

| 13:00 workshop

locatie: OFFoff

verwante programmas

experimental kids

Tijdens de herfstvakantie wordt Art Cinema OFFoff opnieuw omgetoverd tot een filmatelier voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Céline Hudréaux en Yacine Talabi helpen jullie om op een paar dagen tijd samen een film te maken.
Stap mee in de wereld van jullie dromen en fantasie, waarin vele papiertjes plots tot leven komen in een spannend verhaal!

Tijdens de workshop doorlopen we alle stappen van het maken van een animatiefilm: de eerste getekende ontwerpen, het scenario en het storyboard, en de animatie-opnames van figuren.
Jullie leren een stopmotion animatiefilm maken met post-it kleefpapiertjes. We gaan morphing gebruiken, dat is een bijzondere techniek die een beeld via een reeks tussenbeelden doet veranderen in een ander beeld. Met de post-it papiertjes gaan we direct op de muren grote bewegende tekeningen maken in verschillende kleuren en vormen.
Op de laatste dag nodigen we iedereen uit om te komen kijken naar wat we zoal ontdekt en geleerd hebben en geven we een spetterende show!

Praktisch
Voor wie? Kinderen tussen 7 en 12 jaar.
Wanneer? Tijdens de herfstvakantie, van maandag 29 t.e.m. woensdag 31 oktober 2012, telkens van 13 tot 17 uur. De eindpresentatie vindt plaats op woensdag 31 oktober, om 17 uur.
Waar? In de gebouwen van Art Cinema OFFoff in het Begijnhof Ter Hoye, Lange Violettestraat 237, 9000 Gent.
Inschrijven kan door te mailen naar info@offoff.be met vermelding van naam en leeftijd van de deelnemer, en door het volledige bedrag (60 euro per deelnemer) over te schrijven op het rekeningnummer van OFFoff 001-4622709-56 met vermelding van "Experimental Kids VII" en de naam van het deelnemende kind in de mededeling. Er kunnen maximaal 15 kinderen deelnemen, schrijf dus snel in!
Belangrijk: men is pas ingeschreven wanneer het volledige bedrag betaald is. De workshop kan enkel doorgaan als er minimaal tien deelnemers zijn.
Vragen? Contacteer Mieke De Wulf via e-mail (dewulfmieke@gmail.com), of telefoon (0497 42 99 80).

 

Yacine Talabi (°1982) is een geboren tekenaar en animator. Hij studeerde illustratie aan Sint-Lucas Beeldende Kunst te Gent en vervolledigde zijn kunstopleiding als animator aan de KASK te Gent. Voor zijn eindwerk Benmira verfilmde hij een verhaal van Pascal Platel (te zien in C-mine expeditie Genk).
In de studio's van het Franse Folimage werkte hij mee aan de decors van de animatielangspeelfilm Van de kat geen kwaad (Alain Gagnol & Jean-Loup Felicioli), die in 2012 voor een Oscar genomineerd werd. Momenteel werkt hij aan eigen artistieke projecten en sinds het afronden van zijn lerarenopleiding geeft hij workshops voor verschillende academies en organisaties, waaronder OFFoff.

Beeldend kunstenares Céline Hudréaux (°1979) studeerde aan La Villa Arson in Nice en Sint-Lucas Beeldende Kunst te Gent, waar ze een master in Vrije kunsten behaalde en de Lerarenopleiding volgde. In haar werk creëert ze kleine, intieme scènes waarin droom, verbeelding en werkelijkheid in elkaar schuiven. Haar beelden verwijzen vaak naar mythologieën en fantasieën uit de kindertijd, die voortkomen uit een magisch denken.
Naast haar artistieke praktijk werkte ze als kunstleerkracht voornamelijk met jonge kinderen in basisscholen, in het deeltijds kunstonderwijs en in OFFoff voor de workshops Experimental Kids.
Meer info: www.celinehudreaux.com.

trefwoorden

jaren 2010