<< Mei 2011 >>
MaDiWoDoVrZaZo
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

zondag 22 mei 2011 | 18:00 voorstelling

locatie: OFFoff

verwante programmas

OFFoff cross-over

Lazara Rosell Albear

Unsurrounded III Virtually Unsurrounded by Bruno Ferro Xavier da Silva, William Tokuhisa & David Wampole

Tijdens een intensieve workshop bij Crossover Media Lab Lowland in april 2010 ontwikkelde Lazara Rosell Albear samen met Ingeborg Vandewalle en Herwig Dessers het project Crossing Dreams – Crossing Borders, een interactieve multimediale performance met participatie van het publiek. Als filmmaker, performer en muzikant wil zij de uitdaging aangaan om al deze interesses en vaardigheden te bundelen tot een nieuw geheel binnen de nieuwe media. Unsurrounded is een eerste fase van dit onderzoek: een interactieve real-time performance, die de relatie tussen performer en publiek verkent met behulp van verschillende media: sms, e-mail, webcams, megafoons en allerlei draagbare computersnufjes.

Lazara onderzoekt de toekomst van communicatie en vervreemding, via manipulatie en projectie van geluid, beweging en beeld in speciaal ontwikkelde interfaces. Inputs leiden niet noodzakelijk tot de verwachte outputs. Oorzaken hebben niet de voorspelbare gevolgen.

Unsurrounded is een reeks soloperformances (een productie van Mahaworks) die een jaar lang in verschillende presentaties op verschillende locaties ontwikkeld en onderzocht zal worden. Unsurrounded I was te zien in OFFoff op 8 februari 2011. Unsurrounded II volgt op 4 april in Logos en op 15 april in Les Ateliers Claus.

Voor Unsurrounded III ligt de focus op online streaming. Hoe bekijk je een performance onder de brede noemer van de net art? Een kruisbestuiving van nieuwe media leidt tot nieuwe paden en nieuwe vragen. Een fenomenologische perceptie, een gemoduleerde identiteit, aanwezigheid vanop afstand,...hoe ga je om met identiteit en intimiteit op het world wide web? Een real time/space performance, offline & online, die de toeschouwer verstoort en desoriënteert...

'Never have I found the limits of the photographic potential. Every horizon, upon being reached, reveals another beckoning in the distance. Always, I am on the threshold.' (W. Eugene Smith)

Lazara Rosell Albear is cineaste, danseres, muzikante, dichteres & curator. Voor Mahaworks cureert zij elk jaar het driedaagse internationaal dansfilmfestival DansCAMdanse in samenwerking met OFFoff.

In deze performance gaat ze een virtueel duel aan met drie andere artiesten, via online streaming. Bruno Ferro Xavier da Silva, een audiovisele kunstenaar uit Rotterdam gooit zijn basgitaar en electronica in de strijd. Vanuit Tokyo draagt stemkunstenaar William Tokuhisa zijn steentje bij. Ook vanuit de US wordt een extra laag electronica toegevoegd, door experimenteel componist en muzikant David Wampole, aka Daaf Van Paal.

Meer info over de artiesten vindt u op hun websites:

Lazara Rossel Albear: http://www.mahaworks.org

Bruno Ferro Xavier da Silva: http://www.myspace.com/doodooscoffeeband

William Tokuhisa: http://www.myspace.com/tokuwill

David Wampole: http://www.reverbnation.com/wampoakathebarkingtunasss

 

trefwoorden

jaren 2010