CONTACT

Art Cinema OFFoff vzw
Begijnhof ter Hoye
Lange Violettestraat 237
B-9000 Gent

T +32 (0) 9 335 31 83
E info@offoff.be

Sven Dehens

artistiek coördinator


Matthias Peynshaert

zakelijke leiding


Dany Deprez

Atelier OFFoff


Bob Mees

technisch verantwoordelijke


Isolde Vanhee

voorzitter
BEREIKBAARHEIDdienstregeling bussen en trams van de Lijn
dienstregeling treinen van de NMBS
fietsrouteplanner van Gent fietst

Bereikbaarheid met de tram of de bus

OFFoff ligt vlakbij verschillende bus- en tramhaltes: de haltes ‘Vijfwindgatenstraat’ en ‘Clarissenstraat’ liggen op 300 m van de ingang van het Begijnhof, ‘Gent Zuid’ op 400 m. Kijk voor de dienstregeling van de trams en bussen op de site van de Lijn.

Vanaf de halte ‘Gent Zuid’ neem je de Tweebruggenstraat, op 100 m rechts van de ingang van Capitole, onder de bogen door. In de Lange Violettestraat sla je rechtsaf. Na ongeveer 150 m vind je aan de linkerkant de donkergroene toegangspoort van het begijnhof O.L.V. ter Hoyen.

Vanaf de halte ‘Gent Vijfwindgatenstraat’ ga je de Vijfwindgatenstraat in, die je volgt tot het einde. Daar sla je links de Lange Violettestraat in. Na 150 m vind je aan de rechterkant de donkergroene toegangspoort van het begijnhof O.L.V. ter Hoyen.

Vanaf de halte ‘Gent Clarissenstraat’ ga je naar het kruispunt met de Sint-Lievenspoortstraat en de Lange Violettestraat. Daar sla je links de Lange Violettestraat in, na ongeveer 250 m vind je aan de rechterkant de donkergroene toegangspoort van het begijnhof O.L.V. ter Hoyen.

Ga in het Begijnhof tot aan het binnenplein, sla daar rechtsaf en ga door tot aan de kerk. OFFoff ligt aan de rechterzijde van de kerk, in het gebouw van de oude Infirmerie.

Routebeschrijving van station Gent-Sint-Pieters

De meeste treinen naar Gent stoppen in station Gent-Sint-Pieters. Kijk voor de dienstregeling van de treinen op de site van de NMBS.

Op maandagavond brengt buslijn 55 (Gent – Zelzate) je op 10 minuten van het station naar de halte Gent Vijfwindgatenstraat. Buslijn 42 (Gent Blaarmeersen - Merelbeke - Bottelare – Baaigem) brengt je op 13 minuten naar Gent Zuid. Kijk voor de dienstregeling van de bussen op de site van de Lijn.

Van het station Gent-Sint-Pieters is het ca. 2,9 km fietsen (10 min.) of stappen (40 min.) naar OFFoff. Vertrekkend van de hoofdingang van het station ga je schuin rechts de Koningin Astridlaan in. Aan het einde steek je de Kortrijksesteenweg over en ga je links de Koning Leopold II-laan in, langs het Citadelpark. Die volg je tot het einde. Op de Charles de Kerchovelaan (Gentse binnenring, R40) gekomen, sla je rechtsaf, en volg je verder de rand van het Citadelpark. Bij de eerste lichten steek je de binnenring over en sla je de Kunstlaan in. Op het einde van de Kunstlaan sla je rechtsaf en ga je over het Kramersplein en de Kantienberg naar beneden. Daar ga je over de brug over de Muinkschelde rechtdoor in de François Benardstraat. Op het kruispunt met de Franklin Rooseveltlaan en de Tentoonstellingslaan ga je naar links de Franklin Rooseveltlaan in. Na 150 m sla je rechts de Jules de Bruyckerdreef in, langs de zuidkant van het Koning Albertpark. Steek vervolgens de Zuidparklaan over en ga links de kastanjedreef voor voetgangers en fietsers op, na 70 m sla je rechts de Vijfwindgatenstraat in, die je volgt tot het einde. Daar sla je links de Lange Violettestraat in. Na 150 m vind je aan de rechterkant de donkergroene toegangspoort van het begijnhof O.L.V. ter Hoyen.

Ga in het Begijnhof tot aan het binnenplein, sla daar rechtsaf en ga door tot aan de kerk. OFFoff ligt aan de rechterzijde van de kerk, in het gebouw van de oude Infirmerie.

Routebeschrijving van station Gent-Dampoort

Wie uit de richting van Antwerpen komt, kan afstappen in station Gent-Dampoort. Kijk voor de dienstregeling van de treinen op de site van de NMBS.

Op maandagavond brengt buslijn 76 (Wachtebeke - Lochristi - Gent - De Pinte) je op 7 minuten van het station naar de halte Gent Zuid.

Van het station Gent-Dampoort is het ca. 1,6 km fietsen (5 min.) of stappen (20 min.) naar OFFoff. Stap eerst links van de Dampoortrotonde naar de Gentse binnenring (R40). Steek de binnenring over en ga naar links de Kasteellaan op. Volg de Kasteellaan verder in de bocht naar rechts; op het einde van de Kasteellaan vervolg je de weg in de Tweebruggenstraat. Volg de Tweebruggenstraat ook in het autovrije deel, en sla linksaf in de Lange Violettestraat. Na ongeveer 150 m vind je aan de linkerkant de donkergroene toegangspoort van het begijnhof O.L.V. ter Hoyen.

Ga in het Begijnhof tot aan het binnenplein, sla daar rechtsaf en ga door tot aan de kerk. OFFoff ligt aan de rechterzijde van de kerk, in het gebouw van de oude Infirmerie.

Bereikbaarheid met de wagen

Wie via de autosnelweg (E17 of E40) komt, volgt de E17 richting Gent-Centrum (over de B401), van het einde van de snelweg naar OFFoff is het ongeveer 3 minuten rijden. Aan het einde van de snelweg volg je rechtdoor de Zuidparklaan, die rechts langs het Koning Albertpark loopt. Houd rechts aan (het linkerbaanvak brengt je naar de inrit voor Parking Gent Zuid, P3). Wanneer de weg voorbij de verkeerslichten een flauwe bocht naar rechts maakt en de tramsporen dwarst, neem je meteen de eerste weg rechts, en dan meteen weer de eerste straat links (de Sint-Annastraat). Op het einde van de Sint-Annastraat ga je naar rechts in de Tweebruggenstraat, en vervolgens sla je meteen weer rechtsaf, de Lange Violettestraat in. Na ongeveer 150 m vind je aan de linkerkant de donkergroene toegangspoort van het begijnhof O.L.V. ter Hoyen. Let wel: in het begijnhof mag niet geparkeerd worden! Iets verder in de Lange Violettestraat is er een kleine parking aan de linkerkant, of je kan parkeren in Parking Gent Zuid (P3) door aan het einde van de Zuidparklaan links de ondergrondse parking in te rijden. De parking blijft op maandagavond tot 1 uur ’s nachts open.

Openingsuren

De vertoningen beginnen om 20.00 uur, tenzij anders vermeld.
De foyer is open vanaf 19.30 uur.Tickets

ALLE PROGRAMMA’S
normaal tarief: € 7 / reductietarief: € 4,5
tickets voor films tijdens het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen Gent kan je bestellen via www.filmfestival.be

SEIZOENSABONNEMENT VOORJAAR 2016
Een seizoensabonnement geeft het hele seizoen toegang tot alle reguliere OFFoff-activiteiten (film- en muziekprogramma's en lezingen).
normaal tarief: €85 / reductietarief: €60 (21 voorstellingen)

STEUNABONNEMENT
Een steunabonnement geeft twee personen een jaar lang toegang tot alle reguliere OFFoff-activiteiten (film- en muziekprogramma's en lezingen).
tarief: € 250

Studenten, werkzoekenden en houders van een CJP-kaart of lerarenkaart kunnen op vertoon van hun legitimatie gebruik maken van de reductietarieven.Verhuur zaal

Art Cinema OFFoff beschikt over een zaal met projectieruimte en foyer die verhuurd kunnen worden aan derden voor activiteiten (repetities, bijeenkomsten, voordrachten, recepties, etc.). OFFoff is echter geen feesttent.
De zaal meet acht bij twaalf meter, er zijn maximaal vijftig zitplaatsen (losse stoelen) en er kunnen ook tafeltjes geplaatst worden. Er is mogelijkheid tot projectie met geluid op groot scherm, van dvd, vhs, super-8, 16mm, laptop, etc. Naast de zaal is er een kleine foyer, die door OFFoff beheerd wordt. Op aanvraag kan de foyer geopend worden tijdens de activiteit.
De ruimtes zijn gelegen in het Begijnhof ter Hoye. Er mag niet geparkeerd worden binnen deze historische site.

De huurprijs voor een dag is 200 euro, daarin zitten inbegrepen: de huur van de ruimtes, de mogelijkheden tot projectie, het beheer van de foyer en de schoonmaak achteraf. Voor de huur zonder de foyer betaal je 150 euro. Wie langer gebruik wil maken van de ruimte, gelieve dit te bespreken met de verantwoordelijke van OFFoff.
Voor meer informatie, mail ons via info@offoff.be