NIEUWE ARTISTIEKE RAAD

In november 2015 stelde Godart Bakkers, artistiek leider bij OFFoff een nieuwe artistieke raad samen waarin hij de rode draad zal bewaken. Deze samenwerking met anderen en bij uitbreiding ook met andere culturele spelers moet bijdragen tot een artistieke verruiming en verdieping, en publieksverbreding.

Op die manier wordt vanuit verschillende invalshoeken rond een bepaald thema gewerkt, waarbij een evenwichtig en uitdagend programma samengesteld wordt waarbij ook onbekende paden worden betreden, geheel volgens OFFoff-traditie.

De 7 leden zijn Godart Bakkers, Julian Ross, Isolde Vanhee, Charlotte Van Buylaere, Emma van der Put, Sven Dehens en Gawan Fagard. Samen bepalen ze welke richting OFFoff op gaat. Hieronder vindt u meer informatie.

Godart Bakkers is de artistiek leider van OFFoff en stelde al twee succesvolle seizoenensprogramma’s samen. Daarnaast is deze kunstwetenschapper één van de bezielers van het Gentse These Things Take Time en organiseert hij met andere Young Friends of the S.M.A.K. activiteiten in het gelijknamige S.M.A.K.

Gawan Fagard is kunsthistoricus en filmprogrammator en werkt momenteel aan een doctoraat over de spanningsverhouding tussen de contemplatieve blik en het bewegende beeld. Naast publicaties en lezingen cureerde hij filmprogramma's voor o.a. Extra-City Kunsthal in Antwerpen en cinema-w-o-l-k-e in Brussel, een initiatief waarvan hij één van de bezielers is.

Julian Ross is van Ierse nationaliteit maar woont in Amsterdam. Onderzoeker, curator en schrijver. Specialist in (Japanse) expanded cinema. Hij stelde programma’s samen voor ondermeer Anthology Film Archives, Eye, Moma New York, BFI London, ... Zijn uitgebreide kennis is voor OFFoff een absolute meerwaarde.

Isolde Vanhee is binnen OFFoff al actief als bestuurslid. Nu vervoegt ze tevens de artistieke werkgroep. Ze onderwijst Film, Modernisme en Audiovisuele Media aan de afdeling Visual Arts van Luca, Gent. Ze heeft een master in kunstgeschiedenis en een PhD in communicatiewetenschappen. In november 2010 verdedigde ze met succes haar doctoraat over de weergave van familie in Amerikaanse gangsterfilms. Tussen 2001 en 2005 was ze staflid van het S.M.A.K. Verder is ze redactrice voor Rekto:Verso en is ze sinds 2005 lid van het Center for Cinema and Media Studies (CIMS).

Charlotte Van Buylaere, woonachtig te Antwerpen, is een freelance curator, onderzoeker en kunstmanager. Ze heeft een master in kunstgeschiedenis en was een resident in het Noce Center fot Curatorial Studies in Berlijn. Verder is ze curatorassistente van Niels Van Tomme en assistente van visueel artiest Renzo Martens. Ze is ook nog curator bij Port Actif en de off-space ‘These Things Take Time’.

Emma van der Put (1988) studeerde aan AKV st. Joost, ‘s-Hertogenbosch (2006-2010) en vervolgens aan De Ateliers in Amsterdam (2010-2012). Ze werkte als artist in recidence bij Nucleo in Gent (2013), Lokaal 01 in Antwerpen (2014) en WIELS in Brussel (2014). Recente tentoonstellingen en screenings; LOOP, Barcelona (ES), Tribute to an Avenue, Sculpture International Rotterdam (NL), IDFA Paradocs, EYE film museum, Amsterdam (NL), Lo schermo dell’arte Film Festival, Villa Romana, Florence (IT) OFFoff Cinema, Gent (BE), Cinema w-o-l-k-e, Brussel (BE). Solo tentoonstellingen: Rincé Alien, museum De Pont, Tilburg (NL), Room Fountain Token, tegenboschvanvreden, Amsterdam (NL), Token, Lokaal01 Antwerpen (BE).

Sven Dehens (1990) werkt als kunstenaar voornamelijk met video en performance. Respectievelijk taal en stem dienen daarin telkens als onderzoeksmiddel. Dit met performances in Greylight Projects in Brussel, een recente samenwerking met Hana Miletic voor Batard Festival en deelnames in de Haarlemse Lente, Gouverneurswoning, Komplot, W139 en andere. Verder is er steeds die curatoriële 'be aware of the' die hem tot bij OffOff bracht.