<< Mrt 2017 >>
MaDiWoDoVrZaZo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

dinsdag 07 maart 2017 | 19:30 voorstelling

locatie: OFFoff

verwante programmas

Antagonistisch Festival

Voor de gelegenheid faciliteert Art Cinema OFFoff het tweede Antagonistisch Festival van 't Zal Wel Gaan. Deze keer worden niet alleen cerebrale, maar ook zintuiglijke prikkels voorzien. Antagonisme voor de zintuigen, als het ware. Snel en traag. Luid en stil. Inspannend en rustgevend. Ben je in staat om, tijdens een intensieve sensorische input, je welzijn en je omgeving als niet-conflictueus te ervaren? Wat je hoort, wat je ziet, wat je beleeft,... Het is niet noodzakelijk eenduidig met elkaar verbonden.

De avond zal aanvangen met een screening van Godfrey Reggio's Visitors. Reggio, vooral bekend van zijn Qatsi trilogie, maakte van Visitors een observerend, vaak ongemakkelijk, maar tegelijk teder beeldexperiment. Deze visuele meditatie werd in 2013 voorzien van een soundtrack van niemand minder dan Philip Glass. Voor de gelegenheid zullen we Glass' soundtrack het zwijgen opleggen en zal Nonno in de plaats een live performance brengen.

Nonno zijn Josefien Marie Helena en Thomas Van den Eynde, twee semi-improviserende, lo-fi muzikanten die enkel spelen op uitzonderlijke locaties. Ze zijn geen band, maar een muzikaal platform dat open staat voor samenwerkingen om een creatief proces op gang te trekken. Hun sound kan je plaatsen in de brede traditie van ambient muziek, met invloeden van ritualistische folklore, experimentele electronica en krautrock. Verwacht je aan onder meer synths, percussie, een psalter en etherische vocals.

Na de meditatieve trip met Nonno en Visitors, zullen Other Robots het tempo opdrijven. Onder deze naam verkennen Liselotte Van Daele en Maarten Serpentier de ruimte tussen analoge en digitale media. De beeldtaal die hieruit voortkomt is het resultaat van een voortdurende interactie tussen mens en machine, tussen beeld en geluid, en tussen elkaar. Liselotte maakt abstracte video's door het gebruik van licht en water, kapotte camera's en televisies, microscopen en scanners. Maarten ontwerpt digitale beeldhouwwerken en programmeert 3D renderings. Deze beelden worden live gemixt op een heftige soundscape van breakbeat en experimentele techno. Het resultaat belooft een immersieve totaalbeleving te worden (tip: breng oordopjes mee). Of zoals hun collaboratie reeds beschreven werd: "like artefacts of a future that already has past."

Terwijl Nonno en Other Robots onze zintuigen op de proef stellen, zowel qua draagkracht als intensiteit, zullen in de foyer psychedelische en experimentele kort- en animatiefilms getoond worden. Onder meer werk van videokunstenaars, psychonauten en beeldenstormers als Stan Brakhage, Keiichi Tanaami, Lillian Schwartz, John Whitney, Anthony F. Schepperd, Andreas Hykade en Dimitri Stankowicz zal te zien zijn.

Zorgt deze beschrijving voor een kortsluiting in je hoofd? Is het moeilijk te vatten wat dit nu eigenlijk allemaal betekent? Tijd om je zintuigen dan eens op de proef te komen stellen en je audiovisuele grenzen te verleggen.

Reserveren verplicht, want de plaatsen zijn beperkt! Dat kan op antagonistischfestival@gmail.com met als onderwerp "PROVOkatie" en het aantal reservaties dat je wenst.

Waarschuwing: dit evenement wordt niet aangeraden voor mensen met epilepsie.

trefwoorden

jaren 2010