<< Feb 2013 >>
MaDiWoDoVrZaZo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

donderdag 28 februari 2013 | 20:30 festival

Het Grote Ongelduld XTRA is het afstudeerplatform voor experimentele kortfilms. Een eigenzinnige selectie van studentenfilms die zich op multimedia en experimentele film hebben gestort.

Leni Huyghe Sint-Lukas Brussel
Do you know what love is BE, 2012, 20′

Alix Aminian Sint Lukas Brussel
Le passager BE, 2012

Florian Berutti Insas Brussel
Tristesse animal Sauvage BE, 2012, 20'

Laura Meyer Insas Brussel
Project Panda BE, 2012, 18'20

Pieter Dumoulin KASK Gent
Het zwijgen van Helena BE, 2012, 26′46

Goran Radovanic KASK Gent
Heterotopia BE, 2012, 7′

Leni Huyghe over Do you know what love is: "Een portret van deze/mijn generatie. De digitale revolutie landde midden in onze puberteit. We hebben een GSM en een computer. We zijn verslaafd aan youtube en we hebben een sociaal leven via facebook. We zijn al lang volwassen maar dat stellen we nog even uit. Ergens onder al die luxe sluimert de tristesse. Het is een gevoel dat we delen. Misschien omdat we op de grote vragen van het leven, ondanks alles, geen antwoord kunnen geven."

Le passager is het verhaal van een jonge man die door Brussel reist. Het verhaal van een aantal mensen en gebeurtenissen die plaatsvinden op deze rondreis. Het is ook het verhaal van een film in opbouw, de geschiedenis van hun film.

In Tristesse animal Sauvage gaat een tiener een donker woud binnen om er een meisje te vinden waarmee hij afgesproken heeft ...

Project Panda is het hartstochtelijk en bijwijlen grappig verhaal van een jonge en naïeve Franse cineaste die een documentaire tracht te maken over de betekenis van de Panda voor de Chinese bevolking. Met de hulp van Jeff, een Chinese operateur, gaat ze draaien in de zoo van Peking. Haar draaidagen worden doorkruist met tal van moeilijkheden.

Helena, het titelpersonage uit Het zwijgen van Helena, en haar broer, beiden twintigers, zijn met hun moeder in de stad waar ze jaarlijks de zomer doorbrengen. De rust en uitgelatenheid die een vakantie zou moeten zijn, is echter wrang omgeslagen. Hun moeder is zwaar ziek. De druk van een mogelijk nakende dood weegt zwaar op Helena en ze keert zich af. De kamer waar haar moeder ligt wordt een verboden ruimte. Helena's broer houdt in paniek alles voor de buitenwereld verborgen en verzorgt in stilte hun moeder.
Een broer en een zus. Twee mensen met een nauwe band, vertrouwd in elkaars aanwezigheid, lichaam en gedragingen, bevinden zich in een veranderende situatie. Beiden op zoek naar nieuwe manieren zich te verhouden tot elkaar en hun omgeving.

Heterotopia tracht de subtiele en steeds veranderde relatie tussen de stad en haar bewoners bloot te leggen. Hoewel wij het- begaan met onze drukke levens- niet altijd opmerken, wijzigt de intense band tussen beiden vlak voor onze ogen aan een aanzienlijk tempo. Goran Radovanovic neemt de transitie van de stedelijke omgeving onder de loep en toont ons de haast surreële situaties die uit deze veranderingen resulteren.

Dit programma is een samenwerking tussen VUB, KASKcinema en Art Cinema OFFoff.

Opgelet: de voorstelling vindt plaats in KASKcinema, Godshuizenlaan 4, 9000 Gent.
Toegang is gratis.

trefwoorden

jaren 2010